Produktivitetsutvikling i Bygg og Anlegg

Jeg leste en godt skrevet artikkel av Johan Varmedal for en tid tilbake, angående produktivitetsutvikling i bygg og anlegg. Artikkelen er en av mange som er skrevet om produktiviteten i byggebransjen den senere tiden, og setter fingeren på målinger som viser at vi ikke har hatt en positiv produktivitets-utvikling i denne bransjen. Varmedal skriver:
Les mer

Trafikksikring

Ulykker og trafikksikring

Det er dessverre slik at arbeid på og langs vei medfører en økt risiko for at det skjer ulykker.
Ulykkene kan i hovedsak deles opp i følgende kategorier:
1) Arbeidere i veien
2) Bilister som kjører inn i hindringer i forbindelse med veiarbeidet
3) Myke trafikanter

Statens Vegvesen lagde i 2010 en temaanalyse om dette emnet, den kan finnes her

Telemark vei- og trafikksikring har nylig gjennomført et oppdrag med manuell dirigering i Siljan. Statens vegvesen var i dette tilfellet svært strenge i forhold til skiltplanen som ble utarbeidet for dette stedet, og vi hadde Vegvesenet kjørende gjennom riggen vår minst en gang om dagen for å sjekke. Som ansvarlig for sikkerheten på et arbeidssted, setter jeg utrolig pris på slike kontroller.
Les mer

veivedlikehold

Brøyt i vei

God underholdning på NRK.

En skulle kanskje ikke tro at en programserie som «Brøyt i vei» appellerer noe særlig blant tusenvis av andre programtilbud. Men jeg liker denne veldig godt, og har sett de fleste programmene i de tre sesongene som har gått. Foruten mange fantastisk flotte bilder og et flott persongalleri, viser serien også hvilke utfordringer vi står overfor i dette landet for å holde både bygater og landeveier åpne for helt nødvendig ferdsel.

Behovet for snøbrøyting har denne vinteren kommet mye nærmere mange av oss enn på flere år. De to siste årene har jeg ikke hatt snøskuffa ute i det hele tatt – denne vinteren er den i daglig bruk.  Da er det godt å observere og konstatere at vi også lokalt har flinke folk som står på døgnet rundt for å holde veier og gater framkommelige. Jeg har selv møtt et par sjåfører som har vært litt smale i øya etter noen lange nattlige brøyteøkter.

Les mer

intelligente digitale løsninger

Intelligente digitale løsninger

Jeg kjenner jeg må ta litt fart for å si «intelligente digitale løsninger» i ett drag. Men dette er ord og uttrykk som brukes mye innen bygg- og anleggsbransjen om dagen. Og med rette: Det er et stort fokus på digitalisering og smarte løsninger. Denne bransjen har ligget etter f.eks industrien innenfor dette området. Nå skjer det veldig mye også innen bygg og anlegg, og det er spennende å følge med.

Vi i TVT  har ambisjoner om å bidra i denne digitaliseringsprosessen. Allerede før TVT ble startet fikk vi innspill og ideer til prosjekter som bidrar til forbedring og effektivisering av arbeidsprosesser i vår egen virksomhet. Sammen med partnere i anleggsbransjen og IT-bransjen har vi identifisert og beskrevet utviklingsprosjekter som vi håper og tror vi kan utvikle til effektive digitale løsninger for virksomheter i anleggsbransjen.

Les mer

manuell trafikkdirigering

Veiarbeid og kø

Alle som ferdes langs vei har opplevd at det foregår veiarbeid akkurat den veien de skal – det er veiarbeid og kø ganske mange steder. Og mange opplever en eller annen grad av irritasjon ved å bli forsinket noen få minutter.

Selv om det ofte ikke oppleves sånn utføres dette arbeidet for å gi trafikanter en bedre hverdag – om en stund. Skal vi trafikanter få det vi ønsker oss – gode, fremkommelige veier – må vi i perioder leve med litt anleggsarbeid.

Les mer

Vi elsker å stå i veien for deg med ProTec 100

Vi elsker å stå i veien for deg!

Det er gledelig å kunne skrive dette første innlegget på TVT sitt nettsted og si

Vi elsker å stå i veien for deg!

En lenge planlagt etablering er nå realisert, og vi er operative fra lokaler sentralt i selve Verdensarven i Hydroparken på Notodden. Oppstarten har vært planlagt lenge og med god hjelp fra mange er vi nå etablert med kontorer og lager.  Vi har også opprettet kontor i Skien, som dekker området nedre Telemark og Vestfold.

Les mer